From Cristina Pentru ca m-a rugat Ialela, o buna prietena plecata in Italia, o sa scriu si reteta aluatului de placinte. Recunosc ca am modificat-o pe cea originala si va spun si cum ;) Avem nevoie de: 1kg faina alba 2 plicuri drojdie uscata ( 1 plic e pentru 500 g faina) 3 cani de lapte 1 cana de apa un praf de sare 2 linguri miere de albine 4 linguri ulei de masline Poate ati descoperit diferenta :) A fost pentru prima data cand am folosit miere de albine in aluat de placinte. Au iesit delicioase si mai ales foarte pufoase. Drojdia uscata am amestecat-o cu faina, am pus mierea si praful de sare si am adaugat laptele si apa incet, amestecand compozitia. Laptele si apa le-am utilizat caldute, nu fierbinti, am incalzit rand pe rand la cuptorul cu microunde, cate 1 minut, fiecare cana (asta daca va ajuta). Cana de apa am pus-o cu grija...incet, adica nu cred ca am utilizat-o in intregime, dupa cum am simtit in mana aluatul.... Pentru compozitia umpluturii puteti folosi orice, important e sa va placa :) Eu am facut umplutura cu cartofi fierti si ceapa pentru ca asta aveam la indemana....nu ma pregatisem sa fac placinte :) Si cred ca mai e un secret...sa va placa sa framantati. Uleiul de masline l-am pus abia la sfarsit si aluatul a avut o testura noua. Am lasat la dospit...si-a triplat volumul cred.... Am folosit faina sa nu mi se lipeasca placinta de planseta si nici de degete. In tigaie am pus foarte putin ulei iar pacinta am intins-o de abia dupa ce am asezat-o (usor cu degetele, pana ajunge la grosimea dorita...sau la margine tigaii :))) ) Va doresc pofta buna si spor la bucatarit :) Sa-mi spuneti cum v-au iesit! |
vineri, 25 martie 2011
Reteta placinta
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu